Welkom bij TenzinFood

De speerpunten van Tenzin Food zijn: een gezond gewicht op basis van gezonde voeding, juiste verhouding tussen voedingsstoffen, het stellen van een realistisch doel, maatwerk bieden en uiteraard professionaliteit. 

Men kan zijn eetgedrag leren veranderen en deze verandering ook volhouden. Als men echter daarbij de manier van denken niet verandert, valt men vroeg of laat doorgaans weer terug in het oude gedrag.  Tenzin Food biedt daarom maatwerk; de aangepaste eetgewoonten moeten voor de cliënt acceptabel zijn en aangepast zijn aan de eigen leefsituatie en -gewoonten. Zo kan het worden volgehouden, krijgt men een gezonde leefstijl, heeft men geen tekort aan voedingsstoffen en krijgt men een gezond gewicht!

 
Watermeloen-lolly.jpg

Gezonde keuzes

Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar in de praktijk blijkt dat toch niet zo te zijn. Er worden te vaak ongezonde voedingskeuzes gemaakt met overgewicht als gevolg. Overgewicht komt helaas steeds vaker voor, niet alleen bij volwassenen maar ook in sterk toenemende mate bij kinderen. Er wordt steeds meer gesnoept en gesnackt. Daarnaast nemen tv en computer steeds vaker een belangrijke plaats in, waardoor men steeds minder beweegt. Als er sprake is van overgewicht dan is er sprake van onbalans tussen de energie-inname en de energiebehoefte. Met name obesitas (BMI hoger dan 30) is een risicofactor voor het ontstaan van tal van ziekten.
We leven niet om te eten, maar eten om te leven. 

36718770_1695493250499232_60122393600432

Geen tekorten in macro- en micronutriënten

Er zijn verschillende diëten waarbij een voedingsstof (bijv. koolhydraten) niet mag worden gegeten. Een teveel aan eiwit kan dan belastend zijn voor de nieren en een overmaat aan vet is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De theorie achter deze diëten is dus niet op gezonde voeding gebaseerd. Toch leiden ze vaak wel tot gewichtsverlies, omdat het dieet uiteindelijk minder energie levert dan wat men voorheen gebruikte. Het grote nadeel is echter dat je geen betere voedingsgewoonten worden aangeleerd en je het bekende jojo-effect zult krijgen. Bovendien is er in veel gevallen sprake van een tekort aan voedingsstoffen en is het vaak erg prijzig. Tenzin Food zorgt ervoor dat u geen tekorten krijgt, zodat u op een gezonde manier uw ideale gewicht zult bereiken.

 
9132f2c5-e6cc-449d-8b86-e687ba993dda_edi

Lina Dijkstra

Lina heeft al heel veel mensen mogen begeleiden naar een gezond gewicht. Ook staat ze graag aan uw zijde om samen de kilo's te lijf te gaan.

Nienke Dijkstra

Een veganistische leefstijl heeft Nienke zich volledig eigen gemaakt. Zij kan u daarom uitstekend adviseren over vegetarische en veganistische voeding en zal er voor zorgen dat uw gepersonaliseerd basismenu divers en gevarieerd is.

WhatsApp Image 2020-07-09 at 12.38.07.jp
 

Tarieven

1e consult
60 minuten

€ 60,-

Tijdens het 1e consult wordt er een behandelplan opgesteld o.a. op basis van een voedingsanamnese en antropometrisch onderzoek. Daarnaast wordt er een motivatie analyse gedaan. U krijgt algemene voedingsadviezen mee en zal er een realistisch doel worden vastgesteld. Zo kunt u van start gaan met het bereiken van een gezond gewicht.

2e consult
40 minuten

€  40,-

Er zal feedback worden gegeven op de voedingsanamnese die tijdens het 1e consult is afgenomen. Op basis daarvan krijgt u een gepersonaliseerd basismenu, die als uitgangspunt zal dienen voor het aanleren van een nieuw voedingspatroon. Ook zal er weer antropometrisch onderzoek plaatsvinden. Tevens zal er advies worden gegeven over de gewenste energie-inname en worden er bewegingsadviezen gegeven.

Vervolgconsulten
20 minuten

€ 20,-

De startfase zal onder de loep worden genomen en wordt er gekeken naar het nieuwe voedingspatroon en mate van bewegen. Mocht u fysieke klachten hebben, dan kunnen wij u doorverwijzen naar fysiotherapeut Guido Bakker, waarmee TenzinYoga een nauwe samenwerking heeft. Ook zal er weer antropometrisch onderzoek plaatsvinden, want meten is weten! 
Het aantal vervolgconsulten bepaalt u helemaal zelf. U kunt namelijk zelf het beste inschatten wanneer u het traject zelfstandig kunt voortzetten.

 

Contact

Heb je een vraag over TenzinYoga, gebruik dan onderstaand contactformulier. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

6c50178d-5f94-4805-93f4-3fa824b75066_edi
 

info@tenzinyoga.nl

TenzinYoga

Middelstegracht 89G

2312TT Leiden

©2020 door Tenzin Yoga.
Algemene voorwaarden.

Privacy verklaring